Avukat iddiaları yalandı: Ceren Özdemir’in katili Özgür Arduç kapalı cezaevinde

Ordu’da 2019 yılında üniversiteli Ceren Özdemir’i evinin önünde bıçaklayarak öldüren Özgür Arduç’un açık cezaevine geçtiği iddia edildi. 10Haber’e konuşan Özdemir ailesinin avukatı Poyraz, iddiaları yalanladı ve Arduç’un Van Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde olduğunu söyledi.

Gündem 2 Eylül 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Gazeteci Murat Yetkin, Ordu’da; evinin önünde, Ceren Özdemir’i öldüren ve müebbet hapis cezasına mahkum edilen Özgür Arduç’la ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu. Yetkin, katil Özgür Arduç’un açık cezaevine alındığını iddia ederek Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a seslendi.

YouTube yayınında iddialarını dile getiren Yetkin, “Efendim, iyi halden dolayı açık cezaevine nakledilmiş. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a seslenmek istiyorum. Sayın Tunç ne yapıyorsunuz? Yani bir yandan bakıyoruz gazeteci arkadaşlar içeride, bunlara uygulanmıyor. Neden? Çünkü efendim devlet suçu. Ya devlet suçunu devlet affeder. Devlet, yani devlet suçunu affeder” dedi.

Cinayetin işlendiği tarihte Ordu Baro Başkanı olan ve davanın avukatlığını yapan Haluk Murat Poyraz, 10Haber’e yaptığı açıklamada savcılık infaz kalemi ile görüştüğünü, Ardunç’un halen Van Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde bulunduğu söyledi. Poyraz’a iletilen bilgiye göre Arduç’un açık cezaevine geçme gibi bir durumu yok.

Avukat Poyraz, Özdemir davasının ilk duruşmasında Adliye önünde açıklama yapıyor.

Arduç’un “ağırlaştırılmış müebbet hapis” cezası aldığını ve cezasının kesinleştiğini belirten Poyraz, “Aynı kararda şahsın daha önce de benzer nitelikte suç işlemiş olması nedeniyle cezasının ‘mükerrirlere özgü infaz rejimi’ ile infazına da karar verilmiştir. Suçun ve cezanın niteliği, suç işlemede mükerrir  olunması  ve infazın buna göre yapılacak olması nedenleriyle adı geçen şahsın lehe infaz düzenlemelerinden yararlanarak açık cezaevine geçmesi mümkün değil” dedi.

Poyraz, Arduç’un cinayet öncesi açık cezaevine geçirilmesi ve firarında kamu görevlilerinin kusuru nedeniyle yaptıkları suç duyurusu sonucu takipsizlik kararı verildiğini hatırlattı ve “Bu kararla ilgili Anayasa Mahkemesi’ne yaptığımız bireysel başvuru halen neticelenmemiştir” dedi.

Muhalefetin iddiası değil MHP'li vekil açıkladı: Tam 9 bin 56 firari aramızdaMuhalefetin iddiası değil MHP’li vekil açıkladı: Tam 9 bin 56 firari aramızda

Arduç cinayet öncesi açık cezaevinden firar etmişti

Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Ceren Özdemir, 3 Aralık 2019’da Altınordu ilçesi Zaferi Milli Mahallesi’ndeki evinin bulunduğu binaya girerken bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetmiş, katil Özgür Arduç tutuklanmıştı.

Arduç, Ceren Özdemir’in ölümüyle ilgili davadaki ifadesinde uyuşturucu kullandığını ve geçimini hırsızlık yaparak sağladığını söylemişti.

2005 yılında 12 yaşında bir erkek çocuğunu öldürdüğü için cezaevine giren Arduç, 2018 yılının Şubat’ında açık cezaevinden firar etmişti. Arduç o tarihte yakalandı ama konulduğu açık cezaevinden  tekrar firar etti ve 3 gün sonra 4 kilometre takip ettiği Özdemir’i bıçaklayarak öldürdü.

Ordu Cumhuriyet Başsavcılığınca Arduç hakkında Özdemir’i öldürmesi sebebiyle “canavarca hisle kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle, polis memurları Zeki Çelik ve Haydar Değerli’yi bıçakla yaralaması nedeniyle de “kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs” suçundan iki kez cezalandırılması istemiyle Ordu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde iki kamu davası açılmıştı.

Arduç’a, Ordu 1. Ağır Ceza Mahkemesince, Ceren Özdemir’in öldürülmesine ilişkin davanın 20 Ocak 2020’de görülen ikinci duruşmasında “canavarca hisle kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmişti.

Arduç’a, 28 Eylül 2021’de yakalandığı sırada polis memurlarını bıçakla yaralamasıyla ilgili davada toplam 15 yıl 9 ay hapis cezası verilmişti.

Aynı cezaevinden 5 yılda 126 mahkum firar ettiAynı cezaevinden 5 yılda 126 mahkum firar etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.